Zaterdagworkshop Teken je Travel Journal

Zin om je reizen of vakanties vast te leggen op een originele manier? Je alvast te verheugen op de naderende zomervakantie, die je na deze workshop op inspirerende wijze kunt weergeven in een Art Journal? Of wil je juist graag een vakantie of reis of bijzondere periode die voorbij is verbeelden in een Journal?

In 2017 heb ik de meivakantie in getekende vorm weergegeven in een leporello. Dat is een boekje dat je als een harmonica kunt opvouwen en uitvouwen. Hieronder zie je een paar pagina’s uit het boekje:

    

Heb jij ook zin om dit ook eens te proberen, zodat de bijzondere gebeurtenissen tijdens je reis, vakantie of weekendje weg je nog beter bij zullen blijven en bewaard blijven? Kom dan naar de workshop ‘Teken je Travel Journal’! Onderaan deze pagina vind je de workshopdata.

Wat gaan we doen?              

Je leert tijdens de workshop hoe je met eenvoudige tekeningetjes (hoogtepunten van) je dag vastlegt en hoe je van tekst en tekening één geheel maakt. We gebruiken daarvoor onze eigen fantasie, voorbeelden en meer.

Het tekenen doen we met een potlood en met fineliners. Daarna kun je het geheel inkleuren met aquarelverf of potloden, wat je wilt. Al het te gebruiken materiaal is inbegrepen en je krijgt nog het een en ander mee, zodat je thuis verder aan kunt werken aan je Journal.

Je krijgt van te voren een introductiemail ter voorbereiding. Deze is bedoeld als voorpret. Voor dit Travel Journal kun je op een vakantie teruggrijpen die al voorbij is, of je maakt alvast een aanzet voor je komende vakantie. Ik laat je zien hoe!

   

Ervaringen

Hier wat anderen zeggen over deze workshop:

‘Ik vond het leukst dat ik door dit te doen de vakantie herbeleefde op een andere manier dan alleen schrijven.’

‘Je bent heerlijk enthousiast! Bedankt voor je inspiratie.’

‘Samen kunst maken vind ik zo inspirerend. Ook leuk dat er leuke cadeautjes voor ons klaar lagen.’

Travel Journal Amersfoort

In het najaar van 2017 heb ik een ‘Travel Journal’ gemaakt van mijn wandelingen door de stad Amersfoort. Van eind september tot en met december 2017 deed ik dit 100 dagen lang en ik tekende en schreef over deze reisjes in een Journal. Hier een aantal voorbeelden:

   

    

Dit zijn voorbeelden in zwart/wit, maar tijdens de workshop gebruiken we aquarel verf om de tekening in te kleuren als je dat wilt.

Investering

De kosten voor deze workshop zijn €57,=.

Dit is inclusief: schetsboekje (een leporello), een ieniemienie simpel waterverfsetje (voor thuis) en een fineliner. En natuurlijk koffie en thee, met koekjes!

Bonus

Je krijgt bovendien nog een introductiemail bij de workshop en een werkblad met een aantal tekenvoorbeelden.

Ja, ik doe mee!

Heb je zin in deze workshop? Meld je dan aan via onderstaande button.

Er volgt een formulier waarmee je je kunt inschrijven, waarna je een bevestigingsmail ontvangt met daarin de betalingsgegevens. Je inschrijving is definitief, als het cursusgeld is overgemaakt.

   

Workshops 2023 – op aanvraag

Deze workshop geef ik voorlopig in 2023 alleen op aanvraag. Ben je met een groepje van 3 tot 4 personen en wil je graag meer tekenen en inspiratie? Neem dan contact met mij op via email, of bel, en we bekijken samen de mogelijkheden. Bij voorkeur op een zaterdagmiddag, van 13:00 – 15:30 uur.

De workshop duurt 2,5 uur en biedt plaats aan maximaal 4 personen.

Prijs: €57,= per persoon, dit is inclusief gebruik van materiaal, leporello, fineliner, verfsetje, koffie/thee met lekkers
Adres: Waltoren 43, Amersfoort (parkeergelegenheid op loopafstand)

Vragen

Kan ik na deze workshop goed tekenen?

Is een pianoliefhebber na een paar uur oefenen een concertpianist? Nee… Maar hij kan wel een aantal akkoorden leren en Vader Jakob spelen. Dus… als je tijdens de workshop oefent en geniet van het proces, dan ben je zéker in staat om na de workshop met plezier een Travel journal te maken. De nadruk ligt niet op precies natekenen, maar juist een essentie vast leggen. Je leert je kronkelige lijntjes te omarmen!

Ik kan al goed tekenen, kan ik ook meedoen?

De workshop is voor beginnende tekenaars, maar als je open staat voor inspiratie ontvangen én delen, ben je van harte welkom. Twijfel je? Neem dan even contact op met mij.

‘Creativity is contagious, pass it on!’ (Einstein)