Schets je dag! – dagboektekenen in 3 lessen

Eigenlijk deed ik het als kind al: dagboektekenen. Op de basisschool mocht ik na het schrijven van een opstel er vaak een tekening bij maken. Fijn vond ik dat. Een voorbeeld zie je hieronder. Het opstel ging over wat ik had beleefd tijdens de zomervakantie.

Oosterlittens tekening bij opstel

Je ziet ons vakantiehuisje in Oosterlittens in Friesland, aan de Sneeker Zeilvaart. Met een oranje en een rode kano. En een klein zeilbootje, een Flits, We hadden ook een roeiboot met buitenboordmotor. Je ziet me relaxed voorin zitten… en natuurlijk vaar ik tegen de stroom in.
Mijn vader hield schapen, om het gras om ons huisje kort te houden. Links naast het huis zie je de buiten-wc. Het door mijn vader geplante bos completeert de tekening.

Een hele wereld in letterlijk één oogopslag! Als ik ernaar kijk, beleef ik het weer.

Hieronder zie je nog een voorbeeld. Van een schoolreisje naar een speeltuin in Appelscha, waar ik zo vaak mogelijk in het kabelbaantje ging. Mobieltjes met een camera bestonden nog niet. En toch heb ik mijn dag in beeld gebracht. Wat een plezier om het terug te kijken!

Appelscha schoolreisje tekening bij opstel

Misschien deed jij het vroeger ook? En heb je ergens nog zo’n dierbaar schriftje liggen? En maakt je hart een klein sprongetje…?

Dagboektekenen

Sinds een paar jaar doe ik het weer: mijn dag in tekeningen schetsen. Soms gekrabbeld in de zijlijnen van mijn notitieboek. Steeds vaker als een heerlijk logboek om in terug te bladeren en terug te worden geworpen in de ‘tijd van mijn leven’.

Dit jaar ben ik begonnen met iets nieuws. In een piepklein agendaatje maak ik elke dag een schetsje van wat ik die dag heb beleefd. Het is nu al leuk om terug te blikken naar het begin van 2018 tot nu. dagboektekenen voorbeeld uit daily diary

Hierboven zie je een voorbeeld. Elke week kan ik weer opnieuw beginnen en er een klein project van maken. Ontdekken wat wel en niet werkt.

Je dag in kleurige schetsen!

Begint het al te kriebelen? Denk je heimelijk: dat wil ik ook eens proberen? Mijn dagen in tekeningen vastleggen? Of een kleurrijk verslag maken van een periode in mijn leven? En denk je: maar ik weet niet of ik dat kan? Want ik kan niet tekenen…?

Als ik naar mijn eerste tekeningen in mijn schoolschrift kijk en hoe ik nu teken, dan is dat best een aardig verschil. Voor mij is er echter geen verschil in plezier. Sterker nog: ik zou willen dat ik meer tekeningen had gemaakt in opstel schriften en ook daarna mijn leven vaker had vastgelegd in schetsen.

Ik heb best wat blokkades moeten overwinnen en overtuigingen onder de loep moeten nemen voordat ik vrijuit durfde tekenen. Daarnaast heb ik de laatste jaren veel geleerd van andere kunstenaars. Daardoor en vooral door te doen, heb ik mij verder ontwikkeld.

Deze eigen ervaringen, teken-ideeën en het plezier in tekenen wil ik graag met je delen! En dat doe ik graag met concrete tips en tricks. Zodat ook jij je dagen in kleurige schetsen kunt weergeven. Of dat nu in een agenda is of in een schetsboek.

Wat leer je in deze cursus?

  • Je leert tekenen met fineliner. Hopla, meteen in je schetsboek!
  • Daarna geef je kleur aan je dag met waterverf en/of aquarelpotloden
  • Ik laat je zien hoe je zelf een schetsboekje kunt maken, zodat je áltijd een art journal bij de hand hebt
  • Verder maak je kennis met een aantal verschillende manieren van tekenen, waar je direct mee kunt oefenen, met verrassend resultaat
  • Ook laat ik je zien hoe je routines en terugkerende gewoonten op verschillende manieren kunt vormgeven
  • Je gaat je leven bewuster en met open ogen beleven!

Dit en nog veel meer komt tijdens de cursus aan de orde.

Je zult zien dat je tekenwaardige momenten gaat herkennen in je dag. Je gaat ervaren hoe dagboektekenen je geheugen ondersteunt.

Investering

Deze cursus, die bestaat uit drie lessen van 2,5 uur, kost €127,= (inclusief BTW). Dit is inclusief materiaalgebruik en koffie of thee met iets lekkers. Alles om te kunnen dagboektekenen is ter plekke aanwezig.

Bovendien zijn deze extra’s inbegrepen:

Extra’s

Het volgende ligt voor je klaar tijdens de eerste les:

– een lekker schetsboekje;
– een fijne tekenpen; 
– een ieniemienie waterverfsetje;
– een waterbrush

Na afloop van de cursus ontvang je een ebook met tips en ideeën, zodat je thuis alles bij de hand hebt om je dag altijd en overal vast te kunnen leggen!

Schets je Dag!

Schrijf je nu in voor de korte cursus dagboektekenen.

Dit zijn de data in 2023:

Donderdagochtend 16 maart, 23 maart en 30 maart 2023 en van 09:30 – 12:00 uur

Dinsdagochtend 11 april, 18 april en 25 april 2023 van 10:00 – 12:30 uur

Dinsdagochtend 7 november, 14 november en 21 november 2023 van 10:00-12:30 uur

Plaats:

De cursus vindt plaats in de Waltoren 43 in Amersfoort.

Inschrijven:

Inschrijven is eenvoudig en gaat via onderstaande inschrijfbutton.

Als je op de button klikt, kom je bij het inschrijfformulier. Je krijgt na aanmelding een mail met de betaalgegevens. Na het overmaken van het cursusbedrag is je plek verzekerd (tenzij de groep vol is en dat hoor je dan ook snel).

Ik zie uit naar je komst!

(credits: inspiratie voor mijn geïllustreerde agendaatje, of Daily Diary vond ik bij Lou Niestadt en creatievelingen op Instagram)