Zaterdag workshop ‘Gelliplate’

Hou je van lekker los werken met verf en hou je van experimenteren? Vind je het leuk om prachtige ondergronden te maken, voor in je Art Journal? Dan is deze workshop vast iets voor jou!

Gelliplate

Een gelliplate is een doorzichtige plaat van een gelachtige substantie, waar je heel bijzondere afdrukken mee kunt maken, zogenaamde monoprints. Je hebt hier geen drukpers voor nodig, maar kunt gewoon je handen gebruiken om het papier aan te drukken. Of je gebruikt een rollertje.

gelli plate print draadjes       gelli plate print letters

Techniek

Eerst rol  je verf uit op de plaat. Vervolgens kun je er van alles opleggen:  bijvoorbeeld bubbeltjesplastic, touwtjes of ribbeltjeskarton. Je drukt het materiaal voorzichtig in de verf en haalt het er weer af. Vervolgens leg je papier op de plaat en drukt het aan met je handen, of rollertje. Je krijgt nu een prachtige, heel gedetailleerde afdruk van de structuren. Je kunt hier eindeloos mee variëren en ook laag over laag afdrukken.

gelli plate print silhouet       gelli plate print enveloppen

Toepassingen

Klinkt dit allemaal heel spannend en tegelijk nog wat abstract? Kom dan naar de gelliplate workshop in Amersfoort. Ik laat je tijdens deze workshop ten minste drie manieren zien hoe jij de plate kunt toepassen in je Art Journal. Je gaat naar huis met een heleboel prachtige afdrukken en misschien… raak je wel verslaafd aan deze techniek!

gelli plate print sjablonen       gelli plate schilderen

Workshops 2024 – op aanvraag

Deze workshop geef ik voorlopig in 2024 alleen op aanvraag. Ben je met een groepje van 3 tot 4 personen en wil je graag experimenteren met de gelliplate? Neem dan contact met mij op via email, of bel, en we bekijken samen de mogelijkheden.

De workshop duurt 2,5 uur en biedt plaats aan maximaal 4 personen.

Prijs: €49,= per persoon, dit is inclusief gebruik van materiaal, koffie/thee met lekkers
Adres: Waltoren 43, Amersfoort (parkeergelegenheid op loopafstand)

Wil je meedoen met deze workshop? Je kunt je aanmelden via onderstaande button. Je komt dan op een formulier waarmee je je kunt inschrijven, waarna je een bevestigingsmail ontvangt met daarin de betalingsgegevens. Na betaling is je inschrijving definitief.

button

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten!

gelli plate print geschilderd portret Gertrude