Verdieping in je Artjournal

Met je Artjournal op de bank, een beetje kliederen en spelen. Experimenteren. In je nabije omgeving slingeren uitgescheurde afbeeldingen uit tijdschriften, knoopjes, tape, krijt en verf. Je bent lekker bezig met Artjournaling en krijgt er steeds meer plezier in.  Je hebt nieuwe materialen ontdekt en je ziet je eigen ontwikkeling. Met voldoening blader je door je steeds vollere boekje…

En toch… zie je technieken op social media die je graag eens uit zou proberen, maar waarvan je niet goed weet hoe je ze aan moet pakken. Want wat heb je nodig en waar begin je?

Eigenlijk…

Wil je verder op ontdekkingstocht! Met leuk gezelschap, wat instructies, materialen die klaarstaan en lekkere koffie.

Waarbij je nieuwe ideeën krijgt aangereikt waarmee je thuis verder aan de slag kunt. Met materialen waarvoor je niet diep in de buidel hoeft te tasten. Je wilt kunnen kiezen, de alternatieven leren kennen. Het liefst zou je een eigen touch willen geven aan de technieken die je op Pinterest voorbij ziet komen. Ze naar je eigen hand zetten.

Gertrude aan het werk

Je vraagt je af:

 • Hoe krijg ik meer variatie in mijn Journal?
 • Kan ik mijn eigen Art tools maken?
 • Zijn er tekentechnieken die eenvoudig zijn, met groots resultaat?
 • Hoe maak ik gezichten in mijn Journal en hoe ontwikkel ik daarin een eigen stijl?
 • Ik wil graag verder experimenteren en verschillende technieken door elkaar gebruiken, hoe pak ik dat aan?

56kraskunstMijn allereerste uitingen in mijn schetsboek zijn me dierbaar. Ze hielpen me op weg. Ik greep daarvoor terug op mijn kindertijd en tienertijd. Wat ik toen al leuk vond, deed ik opnieuw. Aarzelend, maar met plezier.

Verder op weg in mijn Artjournal kwam ik erachter dat ik méér wilde. Daarbij had ik sterke voorkeur voor werken met lagen over elkaar, voor tekenen en schilderen en voor het gebruik van collage.

Ik zag dat daar een enorme wereld in valt te ontdekken. Je kunt collage bijvoorbeeld combineren met verf, maar ook met fineliner en potloden. Het resultaat is weer heel anders.

bistervoorbeeldEn het maken van ondergronden, daarin is eveneens heel veel diversiteit. Je kunt met sjablonen werken, met pastelkrijt over verf, met inkt over potlood, of alles door elkaar. En je kunt er ook reliëf en structuur in aanbrengen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar je moet wel ergens beginnen en gaan experimenteren.

Deze tweede serie Artjournaling bestaat uit 6 workshops en geeft jouw handvatten omnieuwe wegen in te slaan en je persoonlijke voorkeuren verder te ontdekken.

Je leert je eigen Artjournal tools maken en gaat verder in het ontwikkelen van je eigen stijl. Ook is er aandacht voor 3-D in je Journal, waardoor je de bladzijden nog gevarieerder maakt en spannender. Ze krijgen letterlijk meer diepte.

Jij als persoon komt aan bod, doordat je gaat nadenken over wat jou uniek maakt en wat je wilt laten doorschemeren in je eigen gemaakte ‘Alter ego.’

Er zit weer veel afwisseling in de verschillende workshops, zodat je na afloop uit een rijke voorraad nieuwe ideeën kunt putten. Doordat de groepjes klein zijn (maximaal 8 personen), krijg je voldoende ruimte om je vragen te stellen en een techniek uit te diepen.

De volgende Artjournal technieken komen aan bod, in deze volgorde:

 • Spelen met bisterfrank sinatra pop art
 • Pop Art portret
 • Reliëf en sjablonen
 • Wie ben ik? Je alter ego ontwerpen
 • Pop-up in je Art journal
 • Stempels maken

Het uitgangspunt blijft: plezier hebben met spelen in een boekje. Denk aan het gevoel van spelen in je schoolagenda. Dat was ook een vorm van toegestane anarchie. Lekker een beetje dwars liggen en buiten de lijntjes kleuren…

Stempels

Onderstaande foto’s geven je een impressie van de techniek stempels maken.

Data

Deze serie wordt gegeven op dinsdagochtend:

In april/mei:

Dinsdagochtend: 2 april, 9 april, 16 april, (twee weken meivakantie waarin geen lessen),
7 mei, 14 mei en 21 mei 2019, van 10:00 – 12:30 uur.

Investering

Je investering voor deze Artjournal serie is €179,= inclusief BTW. Dit is inclusief materiaalgebruik en koffie of thee. Je hoeft dus niets extra’s aan te schaffen, je kunt naderhand bekijken welke materialen je eventueel wilt kopen. Je neemt zelf een Art Journal mee. Je kunt er ook bij mij eentje kopen voor €15,=, als ik ze op voorraad heb (van het merk Seawhite of Brighton, of Hahnemühle).

Extra’s

Als extra krijg je een e-book toegestuurd in PDF-vorm. Hierin geef ik advies over materialen die je (naderhand) kunt aanschaffen en geef ik uitleg over hun eigenschappen. Ook tref je hierin meer informatie aan over de inhoud van de workshops. Een week voor aanvang stuur ik je de PDF toe.

Ook krijg je bij aanmelding een zakje bister cadeau. Wat dat precies is en wat je ermee kunt, laat ik je tijdens de workshopserie zien…

Veelgestelde vragen

“Ik werk heel intuïtief, niet altijd volgens een vaste opdracht, krijg ik wel de ruimte?

 • In de cursus reik ik je manieren aan om iets aan te pakken. Ik leer je de eigenschappen van de materialen en laat je voorbeelden zien van mijn eigen werk. Ik leer je nieuwe technieken. Wil je werken naar een voorbeeld, dan kan dat, maar het mooiste en leukste is als jij jouw eigen ideeën reservoir gaat aanspreken. Dus ja: je krijgt de ruimte!

“Eh… modeleerpasta? Wat is dat?!”

 • Met modeleerpasta kun je reliëf en structuur aanbrengen in je Art Journal. Wanneer het is opgedroogd, kun je erover heen schilderen of tekenen. Tijdens de workshop laat ik je zien hoe!

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met Art Journaling, ik begin net. Is deze serie ook voor mij geschikt?”

 • Ik adviseer je om eerst de serie ‘Beginnen met Artjournaling’ te doen. Je krijgt in de eerste cursus kennis van veel basismaterialen en je weet daarna verschillende materialen met elkaar te combineren. Dat heb je nodig om met vertrouwen aan de slag te gaan met allerlei technieken.

Twijfel je? Mail of bel me en dan kijken we samen of de cursus aansluit bij jouw behoeften en ervaring.

“Amersfoort… waar ligt dat eigenlijk?”

 • Amersfoort ligt in het midden van het land. En in het hart van het centrum van deze prachtige stad met veel historie, daar woon ik!

Mijn atelier is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ook kun je vlakbij je auto parkeren. In mijn straat zijn veel café’s en eettentjes waar je heerlijk kunt eten en er zijn talloze leuke winkels, bijvoorbeeld een geweldige knopenwinkel. Vlakbij bevindt zich Museum Flehite, waar geregeld boeiende tentoonstellingen zijn. En ook in de buurt: een geweldige bierwinkel met meer dan 500 speciale bieren…

Ga verder op Art Journal ontdekkingstocht!

Schrijf je nu in voor het volgende Art journal avontuur. Inschrijven is eenvoudig en gaat via onderstaande inschrijfbutton. Als je op de button klikt, kom je bij het inschrijfformulier. Daar kun je de gewenste serie aangeven. Je krijgt dan bericht in je inbox over de betalingsgegevens.

button

Na het overmaken van het cursusbedrag is je plek verzekerd.

Wil je één techniek eerst uitproberen? Neem daarvoor contact met mij op via het contactformulier en geef de gewenste techniek aan. Dan informeer ik je zo snel mogelijk of er nog plek is. De prijs voor een losse workshop is €39,=.

Kun je niet op één van bovenstaande data, maar wil je de serie wel graag doen? Stuur me een mailtje en we kijken of er iets anders mogelijk is.