Voetbal en kunst

We waren bijna uit het veld geslagen. Wij en onze jongens in Brazilië. Maar we hielden stand tegen Australië. Voetbal en passie. Voetbal en emotie. Voetbal en… schoonheid. De
snoekduik en wereldgoal door Van Persie in de wedstrijd tegen Spanje. Het winnende doelpunt door DePay tegen de Socceroos. Dat is prachtig, dat ontroert en dat inspireert. Ik hoef niet eens het hele spelletje te snappen om ervan te kunnen genieten.

Kunst is óók passie en emotie en schoonheid. Er zijn er die voetbal een vorm van kunst noemen. Daar valt een heleboel over te zeggen. Een prachtig filmpje waarin hierover een heleboel wordt gezegd, vond ik op de website van Geronimo. Het laat voetballers aan het woord, over kunst. En over voetbal.

Je moet er natuurlijk wel van houden. Van voetbal. En van kunst. Ik vind het WK leuk en ik hou van kunst. Ik heb me voorgenomen om tijdens dit WK elke week een pagina te maken in mijn schetsboek over voetbal. Daar mag je me aan houden!

Voetbal en kunst

Je mag me ook best nog een keer dat buitenspel uitleggen. Want een wedstrijd wordt er wel nóg leuker van, van snappen. Geldt ook voor kunst trouwens.

Like mijn facebookpagina en je ontvangt dagelijks een creatieve pagina in je newsfeed.

 

 

 

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *