Amersfoort is jarig

Amersfoort is jarig. Al 755 jaar lang heeft zij haar speciale rechten. Het leek mij een mooi moment om met een stadswandeling van Gilde Amersfoort mee te lopen.

Amersfoort is jarigDoor de ogen van een ander naar vertrouwde beelden kijken is heel inspirerend! Ik hoorde nieuwe verhalen en oude die ik een beetje vergeten was. Er vielen details op aan huizen, waar ik al die jaren blind voorbij was gelopen.

Ik kreeg zin om naar huis te sjezen en mijn tekenspullen te halen. Ik zag zoveel plekjes die vastgelegd wilden worden! Nu was het weer ook heerlijk. Zonnig en helder, de huizen werden prachtig uitgelicht. Deze wandeling besloeg nog maar een heel klein stukje van mijn mooie stad. Dus ik moet gewoon nog een keer mee.

Gelukkig kan dat, want er zijn een heleboel gidsen en ook twee opstapplaatsen. Onderaan de Onze Lieve Vrouwe toren én bij het Gilde Amersfoort zelf. Iedere dag om 11.30 uur en om 14.00 uur. Kijk voor deelname op de website van VVV Amersfoort.

Follow on Bloglovin

2 thoughts on “Amersfoort is jarig

  1. Trees

    Hé. Leuk verhaaltje. Kun je nu ook al schrijven? Waar heb je dat geleerd? Leuk om te lezen. Dit ga je dus vaker doen?

    1. Gertrude Steenbeek Bericht auteur

      Hé, leuke reactie! 🙂 Ja, schrijven is leuk en het verbindt. En waar ik het geleerd heb? Tsja, ik heb wat afgeschreven in mijn leven… voor studie en werk. Nu lekker bloggen! Regelmatig en over creatieve zaken. Onderwerpsuggesties?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *